Salon Van Gogh 2024

 

Salon Van Gogh: cultuur ontmoet natuur

Op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, bracht Salon Van Gogh opnieuw belangrijke spelers uit het Brabantse bedrijfsleven, overheden, en de cultuur- en natuursector samen. Georganiseerd door de Van Gogh Sites Foundation, Van Gogh Nationaal Park en het Cultuurfonds Brabant, vond dit culturele netwerkevenement plaats op een bijzondere locatie.

Editie 2024

In 2024 verwelkomde we naast een nieuwe editie van Salon van Gogh ook het "Jaar van de Zonnebloem," waarin we de zonnebloem vieren als een symbool van standvastig geloof, optimisme en liefde, net zoals Vincent van Gogh dat deed. Voor Vincent hadden zonnebloemen een diepe betekenis van schoonheid, troost en positiviteit.

In het Jaar van de Zonnebloem biedt Brabant een uitgebreid programma vol tentoonstellingen en activiteiten in de natuur. Een provinciebrede viering!

''Als iemand echt van de natuur houdt, vindt men overal schoonheid.''

Vincent van Gogh

Initiatiefnemers Salon Van Gogh

Het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds verenigt mensen, ideeën en werelden om cultuur en natuur levend te houden. Met bijdragen, fondsen en prijzen stimuleren we nieuwe culturele initiatieven en behouden we cultureel erfgoed. Dit realiseren we met de steun van de VriendenLoterij, Nederlandse Loterij, donateurs en door samen te werken met liefhebbers en experts. Onze provinciale afdeling in Noord-Brabant speelt een cruciale rol in het initiëren en koesteren van zowel kleine als grote culturele projecten, variërend van kunst tot natuurbehoud.

Meer informatie

Van Gogh Sites Foundation

De Van Gogh Sites Foundation zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van Van Gogh's erfgoed, met als doel de maatschappelijke en economische waarde ervan te vergroten. Dit doen we door tentoonstellingen en educatieve programma's rondom de Van Gogh Monumenten, met focus op het levensverhaal van Vincent van Gogh. De Foundation, achter de Van Goghlocaties en Van Gogh Sites NV, biedt investeringsmogelijkheden in dit unieke erfgoed, waarbij donateurs van culturele ANBI's profiteren van extra giftenaftrek.

Meer informatie

Van Gogh NP

Van Gogh NP is een Nationaal Park nieuwe stijl, een brede beweging waarin Brabantse overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven samenwerken aan de versterking van natuur, landschap en biodiversiteit. Geïnspireerd door Vincent van Gogh, bouwen we aan een toekomstbestendig landschap in een stedelijke regio met 1,5 miljoen inwoners, waarbij natuur en landschap worden versterkt in harmonie met economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Meer informatie

Smaakvol diner door Vaderland - Nederwetten

Het diner bij Salon van Gogh, met catering door Vaderland - Nederwetten, was een smaakvolle belevenis met lokale ingrediënten van het seizoen en van eigen grond. 

Foto's van Salon Van Gogh 2024

Graag alle foto's terugzien? Klik hier.